Lenen om een restschuld af te betalen

Ondanks het voorzichtige economische herstel na de financiële crisis en onze opkrabbelende huizenmarkt, blijft dit speelveld behoorlijk onregelmatig; je huis snel verkopen is vaak moeilijk. En wanneer je je woning toch verkoopt, kan het gebeuren dat de hypotheek op je huis hoger is dan de verkoopwaarde: je huis staat ‘onder water’. Dit betekent dat bij verkoop een bedrag overblijft wat je moet bijbetalen. Dit heet de restschuld.

De meeste huiseigenaren willen deze restschuld meefinancieren in hun nieuwe hypotheek bij verhuizing. Volgens de huidige hypotheekregels mag dit echter vaak niet. Dit komt onder meer omdat er bij het afsluiten van de nieuwe hypotheek gekeken wordt of je inkomen en de waarde van de nieuwe koopwoning dit toelaten, maar ook omdat het de maandlasten van de nieuwe hypotheek verhoogt: zo kun je gedurende de looptijd van de hypotheek (tot 30 jaar) rente betalen over deze restschuld. Geen ideale situatie.

Restschuld financieren

Als je niet voldoende voldoende spaargeld hebt om je restschuld af te lossen, of als je je spaargeld hier liever niet voor gebruikt, kun je de restschuld van je woning financieren met een consumptief krediet. Denk bijvoorbeeld aan een doorlopend krediet of persoonlijke lening. Want waar de hypotheekverstrekkers niet of nauwelijks iets extra willen doen voor de financiering van je restschuld, gaan wij hier anders mee om! Onze experts maken je verhuizing graag zo soepel mogelijk.

Het financieren van restschuld is afhankelijk van je inkomsten en lasten (vaak) goed op te lossen. Wanneer je je restschuld financiert met een doorlopend krediet of persoonlijke lening, is het uiteraard wel van belang dat je de lasten van deze financiering maandelijks kunt dragen naast je nieuwe woonlast. Daarnaast is het aan te raden om de restschuld zo snel af te lossen. Vraag voor het financieren van je restschuld vrijblijvend een offerte aan! Wij onderzoeken wat voor jou de beste mogelijkheid is.

De laagste rente op uw lening?
Wij bellen en informeren u graag, geheel vrijblijvend.

Verschillende soorten leningen

Bekijk de verschillen tussen een persoonlijke lening, een doorlopend krediet of WOZ krediet. Eenvoudig soorten leningen vergelijken!

Meer informatie

Start met besparen op uw lening

Bereken eenvoudig uw besparing door uw te dure lening over te sluiten naar Geldplatform. Klik hieronder om te zien hoeveel u kunt besparen.

Meer informatie

Direct een lening afsluiten

Een lening afsluiten doe je niet zomaar. Je wilt een goede lening met een lage rente. Klik hier voor een vrijblijvende offerte.

Meer informatie

Welke lening past het beste bij mij?

Doe de leentest en u ziet direct welke lening het best bij uw wensen en het bestedingsdoel past.

Meer informatie