Restschuldfinanciering

Is de waarde van je woning momenteel lager dan de hypotheek die op je huis ligt? Dan blijft er bij verkoop een bedrag overblijft wat je moet bijbetalen – dat je vaak niet mag meefinancieren in een nieuwe hypotheek bij verhuizing. Restschuldfinanciering is dan een goede optie. Hiermee leen je met een vaste rente en vaste looptijd een bedrag om de restschuld af te betalen.

Kosten

Met een Restschuldfinanciering kun je een bedrag lenen tussen de € 15.000 en € 50.000. De hoogte van de lening waarvoor je in aanmerking komt, wordt gebaseerd op je persoonlijke situatie. De hoogte van het maandbedrag hangt af van het geleende bedrag, het vaste rentetarief en het aantal maanden waarin de lening volledig wordt terugbetaald.

Aflossen

Een Restschuldfinanciering los je af in maandelijkse termijnen – een vast bedrag waarmee je een deel van de lening oplost en de (vaste) rente betaalt. In die termijnen zitten zowel de aflossing als de bijbehorende variabele rente. Voorafgaand aan het afsluiten van de lening bespreek je in hoeveel tijd je de lening wilt terugbetalen. Zo weet je precies welk bedrag je leent, welk maandbedrag daarbij afgelost moet worden en wanneer de lening volledig terugbetaald is. Een transparante afspraak, zonder verrassingen. Wil je de lening eerder aflossen dan afgesproken? Extra aflossen is toegestaan, maar daar zitten wel kosten aan verbonden.

Kenmerken

Een Restschuldfinanciering biedt vaak duidelijkheid en zekerheid. Van te voren weet je precies wat de vaste rente wordt, wat de totale kosten zijn en hoe lang de lening doorloopt.