Wat is het: Eigen huis krediet?

Heeft u een eigen woning en geld nodig voor een grote aankoop? Bijvoorbeeld voor een nieuwe badkamer of een nieuwe keuken? Eigen huis krediet is geschikt voor een eenmalige uitgave. U weet precies waar u aan toe bent. En als u huiseigenaar bent profiteert u van een extra aantrekkelijke rente.

  • Zekerheid
  • Voordelig
  • Verantwoord

Wat is een Eigen huis  krediet?

Eigen huis Krediet is geschikt voor een eenmalige uitgave, zoals een verbouwing van uw keuken. U maakt vooraf heldere afspraken met uw financieel adviseur over de hoogte van het kredietbedrag, de rente en de looptijd van de lening. De rente staat vast. Bij een daling of een stijging van de rente blijft u hetzelfde bedrag betalen. U betaalt het geleende bedrag terug in vaste maandbedragen. Afgeloste bedragen kunt u niet opnieuw opnemen. Aan het einde van de looptijd heeft u uw lening volledig terugbetaald.

Voor het aflossen van uw lening betaalt u geen kosten

Iedere maand lost u een deel van de lening af. U mag ook het hele bedrag ineens aflossen. Wij brengen daarvoor geen kosten in rekening.

Waar moet u op letten bij het afsluiten van een Eigen huis krediet?

  • De rente en het maandbedrag staan vast.
  • U betaalt elke maand een vast bedrag. Ook als de rente daalt of stijgt.
  • U kunt bedragen niet opnieuw opnemen.

De rente kan fiscaal aftrekbaar zijn

Voor het afsluiten van deze lening heeft u geen taxatierapport nodig. Ook hoeft u niet naar de notaris. Bovendien hoeft u het geleende geld niet per se te besteden aan koop, verbouwing of verbetering van de eerste eigen woning. Doet u dat wel, dan kan de rente fiscaal aftrekbaar zijn. Kijk op www.belastingdienst.nl voor meer informatie.

Is de Eigen huis  krediet niet wat u zoekt?

Kijkt u dan bij ons Doorlopend Krediet. Het Doorlopend Krediet is een krediet dat flexibiliteit in het opnemen en aflossen van bedragen biedt én zekerheid over de looptijd.