Een doorlopend krediet aanvragen?

Bij een doorlopend krediet heeft u altijd geld achter de hand. U betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag. Bij het afsluiten van een doorlopend krediet spreekt u een maximum leenbedrag af. Daarna bepaalt u zelf wanneer, hoeveel en waarvoor u uw financiële ruimte gebruikt. De looptijd staat niet vast, u kunt immers steeds weer opnemen wat is afgelost. Wanneer u een doorlopend krediet heeft kunt u op verschillende manieren eenvoudig over het geld beschikken.

Een doorlopend krediet lost u af in maandelijkse termijnen. In het termijnbedrag wordt zowel de aflossing als de variabele rente berekend. U kunt kiezen uit verschillende vaste maandelijkse termijnen. De looptijd is variabel omdat die onder meer afhangt van de rentestand en het opgenomen bedrag. Extra aflossen bij een doorlopend krediet kan onbeperkt en zonder extra kosten.

Voordelen van een doorlopend krediet

  • U betaald alleen rente over het opgenomen bedrag.
  • U kunt boetevrij aflossen en opnemen tot de afgesproken limiet.
  • U heeft altijd een “potje” met geld achter de hand.
  • Een zeer flexibele manier van lenen is het doorlopend krediet.

Wat is een doorlopend krediet?

Met een Doorlopend Krediet kunt u steeds opnieuw geld opnemen tot aan het afgesproken leenbedrag, de kredietlimiet. U betaalt slechts rente over het opgenomen bedrag. Een Doorlopend Krediet is zeer flexibel in aflossing en opname. De looptijd is variabel.

Het doorlopend krediet is het meest geschikt als je extra geld achter de hand wilt hebben. Er wordt een kredietlimiet afgesproken en tot deze limiet is het vrij om bedragen op te nemen en af te lossen.